Română English
 
 
SUPORT CLIENTI
TEL: +40.730.411.277
        +40.786.950.250
Produsele noastre
Produsele noastre
NEWSLETTER
ADAUGA ADRESA DE EMAIL

Termografie/Termoviziune in construcții si instalații

Home » Blog » Termografie/Termoviziune in construcții si instalații
 
Termografie/Termoviziune in construcții si instalații
2016-06-29

Termografie sau Termoviziune

 

Cu trecerea timpului, datorită uzului și a diverșilor factori climatici, construcția unei clădiri precum și materialele utilizate, pot suferi modificări. În acest caz intervine termografia, ce face aceasta și ce rol are?

 

Definirea termografiei

 

Toate obiectele care au o temperatură mai mare decat 0 absolut (-273,15 ºC), emit radiații termice în infraroșu. Radiația infraroșu nu este vizibilă ochiului uman, dar cu ajutorul camerei termografice, radiatiile, se pot observa.

 

Detectarea defectelor si asigurarea calității construcției

 

Analiza prin intermediul camerelor de termoviziune Testo reprezintă o metodă eficientă și rapidă de a detecta posibile defecte de construcție. În plus, camerele de termoviziune Testo sunt ideale pentru dovada calității și implementării corecte a măsurilor de construcție sau renovare. Într-o imagine termică devin vizibile pierderile de căldură, umiditatea și lipsa etanșeității dintr-o clădire. Defectele de execuție ale izolațiilor și deteriorarea clădirii sunt de asemenea detectate – fără contact!

 

Localizarea exactă a infiltrațiilor din acoperiș


Zonele umede din structura acoperișului păstrează căldura de la soare mai mult decât zonele intacte, mai ales în cazul acoperișurilor plate. Astfel, seara, acoperișul se răcește în mod iregulat. Camerele de termoviziune Testo folosesc aceste diferențe de temperatură pentru a indica exact zonele cu umiditate și izolațiile defecte de pe acoperiș. 

 

Servicii de consultanța energetică

 

În termografierea clădirilor, tehnologia cu infraroșu este ideală pentru o analiză rapidă și eficientă a pierderilor din sistemele de căldură sau aer condiționat ale clădirilor. Datorită rezoluției termice înalte, camerele de termoviziune Testo vizualizează în detaliu izolațiile defecte și punțile termice. Sunt ideale pentru înregistrarea și documentarea pierderilor de căldură ale ușilor și pereților din exterior, ale tocurilor și caloriferelor, ale acoperișului sau ale structurii unei clădiri întregi. Camerele de termoviziune Testo sunt instrumentele ideale pentru obținerea unui diagnostic complet, pentru lucrări de întreținere și pentru consultanță energetică. 

 

Monitorizarea sistemelor de caldură și instalații

 

Datorită operării ușoare și intuitive a camerelor de termoviziune de la Testo, sistemele de căldură/aer condiționat pot fi testate rapid și sigur. O privire cu camera de termoviziune este suficientă pentru a descoperi distribuția neuniformă a temperaturii. Depunerile și blocajele din radiatoare sunt și ele detectate cu acuratețe. 

 

Monitorizarea și verificarea sistemelor de energie solară

 

Există două motive principale pentru examinarea sistemelor de energie solară: siguranța și monitorizarea performanței. Sistemele de energie solară ajung la cele mai bune performanțe în plin soare. Atât sistemele fotovoltaice mici cât și cele mari pot fi monitorizate eficient, fără contact și de la o anumită distanță, folosind camerele de termoviziune Testo. Este atins cel mai înalt nivel de viabilitate economică deoarece sunt identificate defecțiunile și este garantată buna funcționare a tuturor componentelor. Se obține siguranță suplimentară datorită posibilității de a introduce un parametru important, intensitatea radiației solare: valoarea introdusă este stocată împreună cu imaginea termică și este disponibilă ulterior pentru analiză. 

 

Identificarea țevilor sparte

 

Dacă este suspectată o fisură pe conductă, de cele mai multe ori singura soluție este să spargeți pereții și podelele. Folosind camerele de termoviziune de la Testo, activitatea dumneavoastră minimizează daunele și costurile. Scurgerile din instalația de încălzire din podea și alte conducte inaccesibile sunt localizate precis și fără daune. Este evitată astfel distrugerea pereților, iar costurile de reparație sunt mult mai mici.

 

Examinarea daunelor provocate de umezeală

 

Nu orice umezeală de pe perete este cauzată de o conductă fisurată. Scurgerile defectuoase ale apei de ploaie pot cauza umezeala. De asemenea, canalele de scurgere înfundate sau infiltrațiile de apă pot provoca daune. Camerele de termoviziune Testo identifică sursa umezelii sau a infiltrării apei de ploaie înainte ca aceasta să se extindă și să provoace daune grave.

 

Prevenirea apariției mucegaiului

 

Punțile termice provoacă pierderi de energie. În plus, poate să apară condens în aerul ambiental. Ca urmare, mucegaiul se dezvoltă în aceste locuri, iar riscul de îmbolnăvire al locuitorilor crește. Camerele de termoviziune Testo calculează valoarea umidității relative a suprafeței pentru fiecare punct de măsură, prin măsurarea temperaturii ambientale, umdității aerului dar și a temperaturii suprafeței. Zonele cu risc de mucegai sunt afișate pe ecran înainte ca acestea să devină vizibile: zonele afectate sunt afișate cu roșu, zonele fără risc de mucegai sunt marcate cu verde. Astfel pericolul de mucegai poate fi detectat la timp chiar și în zonele ascunse sau în colțuri.

 

Testarea etanșeitații unei cladiri


Dacă ușile sau ferestrele nu sunt montate corespunzător, pe timpul iernii, aerul rece din exterior poate pătrunde în clădire,iar aerul cald din interior se poate pierde. Rezultatul: pierderi de căldură și costuri mari de energie. Combinația între camerele de termografie și ușa Blower și-a dovedit succesul. În cadrul acestei proceduri, o presiune negativă este creată în clădire, astfel încât aerul exterior rece pătrunde prin crăpături. Camerele de termoviziune facilitează considerabil detectarea crăpăturilor. Defectele de izolare sunt localizate în timp util, fără a mai fi nevoie de reparații costisitoare.


Tehnologie inovatoare – ușor de utilizat. 

 

Camerele de termoviziune Testo oferă calitate optimă a imaginilor termice și un sistem cu componente inteligente. Pentru a putea realiza aplicații termografice la cel mai înalt nivel de siguranță și eficiență, inginerii Testo au dezvoltat tehnologii inovatoare adaptate optim camerelor de termoviziune. Asta înseamnă că fiecare cameră de termoviziune Testo este un sistem extrem de performant și ușor de utilizat.

 

Mod de operare solar 

 

Intensitatea radiației solare are un rol important în monitorizarea sistemelor fotovoltaice. Dacă valoarea acesteia este prea mică, măsurătoarea termografică nu este relevantă. Cu modul de operare solar al camerelor de termoviziune Testo valoarea radiației solare poate fi introdusă direct în instrument. Această valoare nu este pierdută, ci este stocată alături de fiecare imagine termică și este disponibilă pentru analiză în software-ul pentru PC.

 

Pentru că ne place să ținem cont de nevoile clienților noștrii, la Servi Therm  oferim servicii de termografie/termoviziune in domeniul instalațiilor si construcțiilor, cum ar fi:

 

• Detectarea defectelor și asigurarea calitații construcției

• Localizarea exactă a infiltrațiilor din acoperiș

• Servicii de consultanța energetică

• Monitorizarea sistemelor de caldură și instalații

• Monitorizarea și verificarea sistemelor de energie solară

• Identificarea țevilor sparte

• Examinarea daunelor provocate de umezeală

• Prevenirea apariției mucegaiului

• Testarea etanșeitații unei cladiri
 


Informatii preluate din ghidul ¨Termografia in construcții¨ al reprezentantului de echipamente termografice,Testo,Romania.

NEWSLETTER
ADAUGA ADRESA DE EMAIL
Ultimele noutati
Cum se realizeaza și ce beneficii ne generează
Date firma
SERVI THERM SAT SRL

Bulevardul Cetatii,Nr. 25 B
Timisoara, Timis
TEL
+40.730.411.277
Email:
info@servitherm.ro
vanzari@servitherm.ro
Copyright © 2023 Servi Therm Sat, Timisoara. Toate drepturile rezervate